Història

Cada any celebrem la tradicional Festa Infantil ‘Conviure és fàcil – Un dia diferent’, organitzada per l’Associació d’Amics del Castell de Montjuïc, la missió del qual és regalar alegria a més de 500 petits de diferents procedències i cultures amb un únic objectiu de conscienciació del paper de les Forces de Seguretat de l’Estat, Autonòmiques i Municipals. La Festa se celebra cada any al fossat del Castell de Montjuïc de Barcelona (Parc Infantil de Trànsit de la Guàrdia Urbana), entre el Baluard de Velasc i Llengua de Serp, al C/ Cartoixa s/n, 08004 Barcekiba.

La jornada està pensada perquè nens que segueixen el seu tractament als Departaments d’Oncologia, a més dels infants en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, puguin passar un dia al costat dels seus pares i familiars fora de la rutina hospitalària en la qual es veuen immersos diàriament. Gràcies a TMB Solidari es recullen als nens dels hospitals i se’ls trasllada al Castell de Montjuïc.

Com és tradició, la festa es desenvolupa mitjançant tallers i nombroses activitats que han preparat amb tot afecte i esforç els diferents Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat (Forces Armades, Guàrdia Urbana de Barcelona, Mossos d’Esquadra, SEPRONA-Guardia Civil, Policía Nacional) a més d’altres entitats i organitzacions (Creu Roja, Protecció Civil de L’Hospitalet i la Societat Espanyola d’Ornitologia-SEU/BirdLife); els qui diverteixen als petits a través de jocs, exhibicions amb cotxes i gossos policies, passejos a cavall, ambulàncies, pista americana, etc. Així mateix, és una festa oberta a totes les persones, nens i pares, que desitgin passar un matí diferent i agradable entre nosaltres.

L’activitat compte amb l’entrega dels premis de el “Concurs de Dibuix General Alejandre” consistent en què durant tot l’any, els nens que han visitat la Fortalesa-Castell de Montjuïc, ja sigui amb els seus pares, amb el col·legi o amb els esplais, puguin fer un dibuix sobre el Castell i en funció de la seva edat, emmarcar-se dins d’una de les tres categories que opten al premi de millor dibuix, segons el tema: “el que més m’ha agradat del Castell”. Els dibuixos guanyadors són exposats tot el dia i se’ls fa entrega d’un dels premis que són donats per diverses empreses col·laboradores.

imatge

imatge 1

imatge 2